Πορτοκαλόπιτα
Cuisine: Ελληνική / ΚρητικήServings
8-10
servingsPrep time
20
minutesCooking time
30
minutesTotal time
50
minutesΣυστατικά
Για την Πορτοκαλόπιτα
4 αυγά απ'τα Αγροκτήματα Μαναράκη1/2 κιλό κρούστας
1 ποτηρί ελαιόλαδο
1 φακελλάκι Baking Powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδας
2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
1 μικρό κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
Για το σιρόπι3 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κουτάλι της σούπας ανθόνερο
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε όλα υλικά ξεκινώντας απ΄τα Αυγά των Αγροκτημάτων Μαναράκη, ακριβώς όπως δείχνει το βίντεο.
- Στο τέλος ρίχνουμε το τριμμένο φύλλο κρούστας κι επιδιώκουμε να είναι κριτσανιστό για να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχει να ροδίσει η πορτοκαλόπιτα πάνω και κάτω.
- Βγάζουμε απ΄τον φούρνο και αφήνουμε να έρθει η πορτοκαλόπιτα σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στη συνέχεια βράζουμε όλα τα υλικά απ΄το σιρόπι περίπου για πέντε λεπτά απ΄τη στιγμή που θα γίνει ο πρώτος βρασμός.
- Περιχύνουμε το καυτό σιρόπι επάνω απ΄την πορτοκαλόπιτα.
- Σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα ζεστή ή κρύα , ανάλογα με το πως επιθυμούμε.