manaraki_logo_300x300

Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα

Cuisine: Ελληνική / Κρητική
Servings

8-10

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

30

minutes
Total time

50

minutes

Συστατικά

  • Για την Πορτοκαλόπιτα

    4 αυγά απ'τα Αγροκτήματα Μαναράκη

  • 1/2 κιλό κρούστας

  • 1 ποτηρί ελαιόλαδο

  • 1 φακελλάκι Baking Powder

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδας

  • 2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο

  • 1 μικρό κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό


  • Για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια νερό

  • 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού

  • 2 ποτήρια ζάχαρη

  • 1 κουτάλι της σούπας ανθόνερο

Οδηγίες

  • Ανακατεύουμε όλα υλικά ξεκινώντας απ΄τα Αυγά των Αγροκτημάτων Μαναράκη, ακριβώς όπως δείχνει το βίντεο.
  • Στο τέλος ρίχνουμε το τριμμένο φύλλο κρούστας κι επιδιώκουμε να είναι κριτσανιστό για να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχει να ροδίσει η πορτοκαλόπιτα πάνω και κάτω.
  • Βγάζουμε απ΄τον φούρνο και αφήνουμε να έρθει η πορτοκαλόπιτα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στη συνέχεια βράζουμε όλα τα υλικά απ΄το σιρόπι περίπου για πέντε λεπτά απ΄τη στιγμή που θα γίνει ο πρώτος βρασμός.
  • Περιχύνουμε το καυτό σιρόπι επάνω απ΄την πορτοκαλόπιτα.
  • Σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα ζεστή ή κρύα , ανάλογα με το πως επιθυμούμε.

Video Συνταγής

Πίσω στις ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Translate »
Αγροκτήματα Μαναράκη