Είναι γνωστό ότι τα αυγά - όταν παράγονται σωστά και με σεβασμό προς τον καταναλωτή - είναι από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα, περιέχοντας σχεδόν όλα τα απαραίτητα για τον άνθρωπο θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Α, φυλικό οξύ, βιταμίνες Β5, Β12, Β2, φώσφορο, σελήνιο, βιταμίνες Α, D, K, Β6, ασβέστιο και ψευδάργυρο. Επίσης, ένα αυγό περιέχει χοληστερίνη αλλά η κατανάλωση του δεν επηρεάζει καθόλου τη χοληστερίνη του αίματος των ανθρώπων κι αυτό από μόνο του είναι ένα μικρό θαύμα. Η κατανάλωση αυγού έχει συσχετιστεί με αυξημένα επίπεδα HDL (καλής) χοληστερόλης, η οποία συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Η κατανάλωση αυγών σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες συσχετίζεται με μετατροπή των μικρών μορίων LDL (κακής) χοληστερόλης σε μεγαλύτερα μόρια LDL χοληστερόλης, γεγονός που συνδέεται με μειωμένο ρίσκο καρδιαγγειακών παθήσεων. Θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα αυγά μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση εμφραγμάτων. Προστατέψτε την καρδιά σας τρώγοντας αυγά... Τα αυγά συγκαταλλέγονται στις καλύτερες πηγές χολίνης, που αποτελεί ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την υγεία των ανθρωπίνων κυττάρων και του εγκεφάλου. Το αυγό περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, 2 αντιοξειδωτικά συστατικά άμεσα συνδεδεμένα με την υγεία των ματιών και την αποτροπή παθήσεων όπως ο καταρράκτης. Στην περίπτωση των αυγών των αγροκτημάτων Μαναράκη, που είναι εμπλουτισμένα με Ω-3 λιπαρά οξέα, τότε αυτά βοηθούν στη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων. Τα αυγά περιέχουν μεγάλες ποσότητες απ΄ όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία βοηθούν σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού, είναι απαραίτητα για τη συντήρηση της μυϊκής μάζας, για την υγεία των οστών, για τη συντήρηση υγιούς βάρους, για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και για πολλά άλλα. Η κατανάλωση αυγών αυξάνει το αίσθημα κορεσμού με συνέπεια να οδηγεί στην πρόσληψη λιγότερων θερμίδων και να βοηθά στην προσπάθεια για απώλεια βάρους.
Το αυγό λοιπόν φέρει πολλά πλεονεκτήματα για την ανθρωπινή υγεία και ευεξία.
Από τι εξαρτάται η νοστιμιά ενός αυγού;
Εκτός από την φρεσκάδα, εξαρτάται και από την τροφή της κότας. Όσο πιο κοντά στην φυσική (χόρτα, καλαμπόκι), τόσο πιο νόστιμα τα αυγά κι εκεί είναι που ξεχωρίζουν τα Αυγά των Αγροκτημάτων Μαναράκη...